تقدیس چیست؟ به طور خلاصه، یعنی شبیه شدن به مسیح. نتیجۀ تقدیس، به ظهور رسیدن محبت و دیگر ثمرات روح است (اول قرنتیان ۱۳: ۱-۱۳؛ غلاطیان ۵: ۲۲-۲۳). تقدیس از یک سو به معنی جدا شدن از گناه و جهان است، و از سوی دیگر، جدا شدن برای خدا، به گونهای که تمامی تواناییها و قابلیتهای ما وقف خدا گردد.
خدا به طوری به ما مینگرد که گویی کاملا مقدس هستیم (عبرانیان ۱۰: ۱۰۰). اما ما در زندگی خود، مشاهده میکنیم که کاملا مقدس نیستیم. چگونه میتوان این تناقض را توضیح داد؟ در کتاب مقدس دو معنی برای تقدس ذکر شده است. در معنی نخست، خدا به عنوان داور، ما را مقدس یا بی عیب به شمار میآورد. در واقع، عیسی مسیح تقدس ما است (اول قرنتیان ۱: ۳۰)، و ما «مقدسین» خوانده شدهایم (افسسیان ۱: ۱؛ فیلپیان ۱: ۱).
اما معنی دوم تقدس در کتاب مقدس، آن میزان واقعی از تقدس است که در زندگی و تجربۀ ما به چشم میخورد. آیا هنگامی که به زندگی خود مینگریم، تقدس کامل را مشاهده میکنیم؟ نه، ما چنین چیزی را مشاهده نمیکنیم. شخص ایماندار هنگامی که از نجات بهره مند میگردد، عادل به حساب میآید، اما هنوز مرتکب گناهانی میشود و نیاز دارد تا مقدس گردد. کار دائمی روحالقدس همانا تقدس کردن ما است تا در زندگی روزمره خود حقیقتا مقدس شویم (دوم تسالونیکیان ۲: ۱۳؛ اول پطرس ۱: ۲). خدا ما را فرا میخواند تا زندگی مقدسی داشته باشیم (افسسیان ۱: ۴؛ اول تسالونیکیان ۴: ۳-۷؛ اول پطرس ۱: ۱۵-۱۶)؛ خداوند عیسی نیز به ما حکم کرده است که مقدس یا کامل باشیم (متی ۵: ۴۸). اما در عمل، این روحالقدس است که ما را تقدیس کرده، مقدس میسازد.
تقدس در بطن نجات ما نهفته است (دوم تسالونیکیان ۲: ۱۳). بدون تقدس ما نمیتوانیم خدا را ببینیم (عبرانیان ۱۲: ۱۴۴). تقدس خصوصیتی نیست که برای نجات یافتن باید دارا باشیم، بلکه خصوصیتی است که به دنبال نجات پدید میآید (رومیان ۶: ۲۲). ما تنها توسط تلاشهای خویش نمیتوانیم مقدس شویم و روحالقدس باید در این زمینه به ما کمک کند. توسط روحالقدس است که ما گناهان طبیعت گناه آلود خود را نابود میسازیم (رومیان ۸: ۱۳). پولس مسیحیان غلاطیه را سرزنش کرد زیرا ایشان زندگی مسیحی خود را با پذیرفتن نجات بعنوان عطای مجانی خدا آغاز کرده بودند، اما بعد از مدتی، برای کامل یا مقدس شدن بار دیگر به تلاشهای انسانی متوسل شده بودند (به غلاطیان ۳: ۳ و مقالۀ عمومی: «طریق نجات» مراجعه کنید).
تنها توسط روحالقدس است که میتوانیم مقدس شویم. اما این سخن بدین معنی نیست که ما در این فرایند سهمی نداریم. سهم ما این است که تادیب خدا را بپذیریم (عبرانیان ۱۲: ۹-۱۱)؛ بدنهای خود را در تقدس تربیت کنیم (اول قرنتیان ۹: ۲۴-۲۷؛ اول تیموتائوس ۴: ۷)؛ هر گناهی را از جسم و روحمان دور سازیم (دوم قرنتیان ۷: ۱؛ عبرانیان ۱۲: ۱-۲)؛ کتاب مقدس را مطالعه کنیم (دوم تیموتائوس ۳: ۱۶)؛ آیات آن را حفظ نماییم (مزمور ۱۱۹: ۱۱، دوم پطرس ۱: ۴) و آنگاه به کلام خدا اجازه دهیم که رفتارمان را تغییر دهد. ما میتوانیم از رهبرانی که خدا برای ما تعیین کرده کمک بگیریم (افسسیان ۴: ۱۱-۱۳). علاوه بر همه اینها، باید در دعا، از خدا طلب کمک نماییم (کولسیان ۱: ۹-۱۰؛ تسالونیکیان ۳: ۱۲-۱۳؛ ۵: ۲۳)، چرا که در غیر این صورت شکست خواهیم خورد.
دستهای از مسیحیان اعتقاد دارند که تقدیس، مرحلۀ خاص و مجزایی است. آنان بر این عقیدهاند که پس از دعای بسیار و طلبیدن روی خدا، میتوانیم تقدس را طی تجربهای خاص دریافت کنیم و میتوانیم با اطمینان بدانیم که آن را یافتهایم. آنان این تجربه تقدیس را «عمل ثانوی فیض» مینامند (عمل نخست فیض منجر به نجات ما میشود). این گروه از مسیحیان تعلیم میدهند که نجات نخستین ما باعث میشود تا ما تولد تازه بیابیم و از دنیا جدا شویم (اول یوحنا ۵: ۴) و روحالقدس در ما ساکن گردد (رومیان ۸: ۹). در این مرحله ما در مسیح اطفال هستیم (اول قرنتیان ۳: ۱). اما «عمل ثانوی فیض» که گاهی «برکت ثانوی» نیز خوانده میشود، منجر به تقدیس ما و جدا شدن ما از خویشتن (غلاطیان ۲: ۲۰) و پر شدن از روحالقدس میشود (افسسیان ۵: ۱۸). پس از آن ما کامل میشویم (افسسیان ۴: ۱۳) و محبت خدا در ما کامل میگردد (اول یوحنا ۴: ۱۲، ۱۷). بسیاری از این مسیحیان معتقدند که ما میتوانیم کاملا مقدس باشیم به گونهای که چه آگاهانه و چه نا آگاهانه، دیگر مرتکب گناه نخواهیم شد (اول یوحنا ۳: ۹). آنان بر این عقیدهاند که بخش پایانی باب هفتم از رساله رومیان، تصویری از مسیحی نابالغ و ناکامل ترسیم میکند؛ در حالی که باب هشتم رومیان، تصویری از یک مسیحی بالغ و کامل به دست میدهد که از تجربه «برکت ثانوی» بهره مند شده است. آنان بر پری روحالقدس در اعمال ۲: ۴ و ۹: ۱۷ به عنوان نمونههای از این تجربۀ تقدس اشاره میکنند
ما اکثر مسیحیان اعتقاد داریم که تقدیس فرایندی است تدریجی که مستلزم گذشت زمان میباشد و حتی تا هنگام مرگمان نیز ادامه دارد. ایشان به وجود تجربهای مجزا برای تقدیس باور ندارند. آنان به آیاتی اشاره میکنند که میگویند ما در حال مقدس شدن میباشیم (غلاطیان ۳: ۳؛ عبرانیان ۱۰: ۱۴، ۱۲: ۱۰-۱۱)؛ یا آیاتی که میگویند ما هنوز در حال رسیدن به هدفیم و پیوسته باید علیه گناه مبارزه نماییم (عبرانیان ۱۲: ۱-۴). بسیاری از آیات عهد جدید حاکی از آنند که یک مسیحی باید بدن خود را «ریاضت» دهد، خود را به عنوان «قربانی» زنده تقدیم خدا کند، در مسابقه «بدود» یا «بجنگد». وجود آیاتی از این دست، نشانگر این است که ما هنوز کاملا مقدس نشدهایم. خود پولس رسول میفرماید که هنوز کامل نشده است، اما برای کاملیت همچنان تلاش میکند (فیلپیان ۳: ۱۲-۱۴)، گر چه او خود را جزو اشخاص کامل میداند (فیلپیان ۳: ۱۵). برخی به اول یوحنا ۱: ۸ اشاره میکنند که میفرماید اگر ادعا کنیم که بی گناه هستیم، گفتار ما بر صداقت استوار نیست. هر قدر در مسیح «کامل تر» و «بالغتر» میشویم، بیشتر به نقض و گناهکار بودن خود پی میبریم. پولس رسول در پایان زندگی خود را بزرگترین گناهکاران میداند (اول تیموتائوس ۱: ۱۵). مسیحیانی که این دیدگاه دوم را میپذیرند، معمولا معتقندند که بخش پایانی باب هفتم رومیان، به پیکار هر روزۀ یک مسیحی اشاره دارد. آنان بر این عقیدهاند که یک مسیحی میتواند به تدریج از حیات پیروزمندانهای که در باب هشتم رومیان ذکر شده، بهره مند شود و به شکل فزایندهای آن را تجربه کند، اما در این جهان، جنگ او علیه طبیعت گناه آلود قدیمی، هرگز به طور کامل پایان نخواهد پذیرفت.
هر مسیحی تجربهای متفاوت دارد. بسیاری از مسیحیان میگویند که «برکت ثانوی» یا پری مخصوص روحالقدس را دریافت کردهاند. بعضی از مسیحیان دورههای ناگهانی تقدیس فزاینده را علاوه بر تجربۀ تدریجی تقدیس تجربه کردهاند. خدا در زندگی اشخاص مختلف به طرق گوناگون عمل میکند. ما نباید بر اساس تجر بههای خاص خودمان، برای عملکرد روحالقدس محدودیت قائل شویم.
ما در مورد تجربۀ تقدیس هر باوری هم داشته باشیم، مسئولیت مان مشخص است: «به ما حکم شده است که مقدس باشیم. پولس رسول مینویسد: ... در هر سیرت مقدس باشید (اول پطرس ۱: ۱۵). در پی سلامتی با همه بکوشید و تقدسی که به غیر از آن هیچ کس خداوند را نخواهد دید (عبرانیان ۱۲: ۱۴۴).
Total Pageviews
18,688
Sunday, October 7, 2018
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
"دفاعیات مسیحی" چیست؟
دفاعیات یا "آپولوجی" از واژه یونانی گرفته شده است که اساساً به معنای "دفاعیه دادن" است. بنابراین دفاعیات مسیحی، علم دف...
-
معمول ترین مخالفت برای اعتقاد به امنیت ابدی برای نجات این است که ظاهرا به مردم اجازه می دهد هر طوری که دلشان می خواهد زندگی کنند و هنوز نجا...
-
گاهی مسیحیان درباره این موضوع بحث می کنند که آیا مسیح بر روی زمین فقیر بود یا ثروتمند؟ ابتدا باید بدانیم کتاب مقدس چه گزارشی می دهد: پولس ن...
-
در انجیل یوحنا باب ۲۰ آیه ۷ می خوانیم که آن دستمالی که با آن سر و صورت عیسی مسیح را پوشانده بودند، به کناری همراه با پارچه های کفن انداخته ...
No comments:
Post a Comment